Hero summer guy.jpg

Uupunut olo ja puhti poissa? Saatat kärsiä testosteronitason laskusta. Näillä keinoilla voit torjua ikäviä oireita

Mieshormonin määrä elimistössä alkaa laskea jo noin 35 ikävuoden jälkeen. Moni mies ei silti tunnista testosteronitason laskusta johtuvia oireita.

Testosteroni, eli mieshormoni, on miehen tärkein sukupuolihormoni, jota tarvitaan esimerkiksi lihasten ja lihasmassan ylläpitoon, luuston kunnossa pitämiseen, energisyyteen, seksuaalisuuteen sekä henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon.

Kaikilla miehillä elimistö ei kuitenkaan tuota yhtä paljon testosteronia, ja sen taso alkaa usein laskea jo 35-vuotiaasta eteenpäin. 50-vuotiaalla miehellä testosteronin määrä elimistössä voi olla jopa 20–25 prosenttia vähemmän kuin parikymppisenä. Suuri osa miehistä ei kuitenkaan huomaa testosteronitasonsa laskeneen – se johtuu yksinkertaisesti siitä, että useimmat miehet eivät tiedä, mitä oireita ja vaikutuksia testosteronitason laskulla voi olla, joten he saattavat helposti laittaa oireet iän, väsymyksen tai stressin piikkiin.

Uupunut ja vetämätön olo, energisyys ja puhti poissa, lihasvoiman heikentyminen ja lihominen ovat tyypillisiä vaivoja, jotka voivat liittyä testosteronitason laskuun. Näitä vaivoja voidaan kuitenkin vähentää ja torjua mm. näillä eri tavoilla:

1. Varmista, että kehosi saa tarvitsemansa vitamiinit ja kivennäisaineet

On tärkeää varmistaa, että saat tarpeeksi vitamiineja ja kivennäisaineita, joita elimistösi tarvitsee, jotta pysyt terveenä. Ihanteellisin tilanne olisi se, että jokaisella meistä olisi ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio ja että saisimme kaiken tarvitsemamme nauttimastamme ruoasta, mutta se ei ole todellisuutta. Ruokavalion täydentäminen ravintolisällä voi auttaa varmistamaan, että saat kaikki tarvitsemasi vitamiinit ja kivennäisaineet päivittäin.

Nyt voit kokeilla T-Maxia tarjoushintaan – tutustu ja tilaa täältä

2. Urheile ja pudota painoa

Ylipainoisilla miehillä testosteronitasot ovat keskimäärin alhaisemmat kuin normaalipainoisilla. Liikunta auttaa painonhallinnassa, mutta voi myös itsessään vaikuttaa testosteronin määrään. Erityisesti nopea ja raskas treeni, kuten intervalli- ja kuntosaliharjoittelu, voi nostaa testosteronitasoja.

3. Vältä sokeria ja alkoholia

Sokeri nostaa elimistön insuliinitasoa, mikä taas häiritsee testosteronin tuotantoa. Tämän vuoksi testosteronitasot laskevat aina sokeripitoisten ruokien syömisen ja juomien juomisen jälkeen. Myös alkoholinkäyttö on hyvä pitää maltillisena, jos tavoitteena on ylläpitää normaalia mieshormonitasoa.

4. Syö hyviä rasvoja

Riittävä hyvien rasvojen saanti on tärkeää. Rasvan laadulla on kuitenkin merkitystä. Niin sanottujen hyvien, eli tyydyttymättömien rasvojen runsas saanti voi nostaa testosteronitasoa. Hyvien rasvojen lähteitä ovat muun muassa oliiviöljy, pähkinät, rasvainen kala, kananmuna ja avokado.

Kiinnostuitko T-Maxista? Tutustu tuotteeseen  ja tilaa täältä!

5. Ota avuksi ravintolisä

T-Max® on erityisesti miehille kehitetty valmiste ja se sisältää rohtosarviapilauutetta, magnesiumia, sinkkiä sekä B6-vitamiinia. Kaikki miehen hyvinvoinnille tärkeitä ainesosia ylläpitämään kehon normaalia testosteronitasoa. Sinkki edistää veren testosteronitasojen pysymistä normaalina, B6-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Magnesium edistää lihasten normaalia toimintaa sekä normaalia energia-aineenvaihduntaa. Rohtosarviapilauute (Fenugreek) auttaa ylläpitämään normaalia sokeriaineenvaihduntaa.

Tilaa T-Max® nyt tarjoushintaan!

T-Max® ravintolisän huolella valikoidut ainesosat ovat miehelle tärkeitä.
T-Max sisältää sinkkiä, magnesiumia, B6-vitamiinia sekä rohtosarviapilauutetta**.

Kokeile T-Maxia nyt tarjoushintaan ja maksat vain 14,95€ ensimmäisestä pakkauksesta!

  • Antaa lisää energiaa
  • Ylläpitää normaalia testosteronitasoa
  • Edistää lihasten normaalia toimintaa

**T-max sisältää

  • Sinkki - edistää veren testosteronitasojen pysymistä normaalina
  • Magnesium - edistää lihasten normaalia toimintaa
  • Sinkki - edistää normaalia hedelmällisyyttä ja lisääntymistä
  • Magnesium - edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
  • B6-vitamiini - auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
  • Fenugreek (rohtosarviapilauute) - auttaa ylläpitämään normaalia sokeriaineenvaihduntaa