Fisherman 1024x683.jpg

Andropaussi aiheuttaa muutoksia lähes jokaisen miehen kehossa - testaa, tunnistatko oireet

Miehen testosteronitaso alkaa laskea usein jo ennen kolmekymppisenä. Alentunut testosteronitaso voi aiheuttaa yllättäviäkin vaivoja.

Miehen tärkein sukupuolihormoni, testosteroni, vaikuttaa kehon toimintaan kokonaisvaltaisella tasolla. Andropaussin myötä miehen testosteronitasot laskevat, ja kyseessä on ikään kuin miehen vaihdevuodet.

Toisin kuin naisilla, miehen andropaussin oireet pahenevat usein hitaasti ja vähitellen. Arkeen vaivihkaa hiipivät oireet on helppo pistää ikääntymisen, väsymyksen tai ruuhkavuosien stressin piikkiin, ja harva tulee edes ajatelleeksi mieshormonin vähenemistä syynä. Andropaussi voi käsitteenäkin olla monelle täysin vieras.

Andropaussin oireiden voimakkuuteen vaikuttavat omat elintavat. Esimerkiksi tupakointi, runsas alkoholinkäyttö ja liikunnan puute kiihdyttävät testosteronitasojen syöksymistä alaspäin.

Lue lista alta, ja testaa tunnistatko andropaussin oireet!

1. Elinvoimaisuuden heikkeneminen

Alhainen testosteronitaso voi saada arjen tuntumaan raskaalta. Elinvoimaisuuden heikkenemisen tunne voi johtua monestakin syystä, mutta se on myös yksi alhaisen testosteronitason selkeimmistä oireista. Suuri osa keski-ikäisistä suomalaisista miehistä kärsii tästä oireesta.

2. Väsymys

Arki voi olla kuormittavaa, erityisesti ruuhkavuosien aikaan. Jokainen kokee väsymystä silloin tällöin, mutta jatkuva tai voimakas väsymys voi johtua alhaisesta testosteronitasosta. Väsymykseen voi liittyä myös muisti- ja keskittymisvaikeuksia.

3. Ärtyneisyys

Onko pinna jatkuvasti kireällä, ilman selkeää syytä? Ärtyneisyyden takana voi olla alhainen testosteronitaso.

4. Masennus

Jatkuvasti mieli maassa? Masentuneisuuden tunteet voivat olla yhteydessä alhaiseen testosteronitasoon. Alhainen testosteronitaso voidaan jopa virheellisesti diagnosoida masennukseksi.

5. Libidon väheneminen

Seksuaalisten halujen, eli libidon, heikkeneminen on yksi alhaisen testosteronitason avainoireista. Osa miehistä raportoi aamuerektioiden katoavan andropaussin myötä.

6. Hikoilu

Aiempaa helpommin kostuvat kainalot ja otsalle nousevat hikikarpalot voivat kieliä kehon hormonaalisesta muutoksesta. Monet keski-ikäisistä suomalaisista miehistä kärsii ikääntymisen myötä pahentuneesta hikoilusta.

7. Lihasmassan ja -voiman väheneminen, sekä keskivartalolihavuus

Testosteronia tarvitaan lihasten kehittymiseen, ja alhainen testosteronitaso voi myös pidentää treeneistä palautumista. Lisääntynyt rasvakudos on omiaan madaltamaan testosteronitasoja entisestään, ja lisää rasvakudosta kertyy aiempaa helpommin.

Mistä apu oireisiin?

Andropaussin oireita voi helpottaa lisäämällä liikunnan määrää, lopettamalla tupakoinnin, laihduttamalla ja vähentämällä alkoholin kulutusta.

Myös tietyt vitamiinit ja hivenaineet voivat helpottaa andropaussin oireita. T-Max® on erityisesti miehille kehitetty valmiste ja se sisältää rohtosarviapilauutetta (Fenugreek®), magnesiumia, sinkkiä sekä B6-vitamiinia.

Sinkki edistää veren testosteronitasojen pysymistä normaalina, B6-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Magnesium edistää lihasten normaalia toimintaa sekä normaalia energia-aineenvaihduntaa. Fenugreek® (rohtosarviapilauute) auttaa ylläpitämään normaalia sokeriaineenvaihduntaa.

T-Max® on ollut markkinoilla vuodesta 2013. T-Maxin® asiakkaille tehdyn asiakaskyselyn mukaan yhdeksän kymmenestä miehestä kertoi suosittelevansa tätä ravintolisää muillekin miehille.

Tilaa T-Max® nyt tarjoushintaan!

T-Max® ravintolisän huolella valikoidut ainesosat ovat miehelle tärkeitä.
T-Max sisältää sinkkiä, magnesiumia, B6-vitamiinia sekä rohtosarviapilauutetta**.

Kokeile T-Maxia nyt tarjoushintaan ja maksat vain 14,95€ ensimmäisestä pakkauksesta!

  • Antaa lisää energiaa
  • Ylläpitää normaalia testosteronitasoa
  • Edistää lihasten normaalia toimintaa

**T-max sisältää

  • Sinkki - edistää veren testosteronitasojen pysymistä normaalina
  • Magnesium - edistää lihasten normaalia toimintaa
  • Sinkki - edistää normaalia hedelmällisyyttä ja lisääntymistä
  • Magnesium - edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
  • B6-vitamiini - auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
  • Fenugreek (rohtosarviapilauute) - auttaa ylläpitämään normaalia sokeriaineenvaihduntaa